Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 11 de desembre del 2013

INFORME SOBRE LA CONTAMINACIÓ ELECTROMAGNÈTICA A ALDAIA (I)

El Grup Municipal Bloc-Verds d’Aldaia, davant el temor per a la salut pública manifestat de manera reiterada per representant veïnals i particulars d’alguns barris del municipi d’Aldaia per la presència d’antenes de telefonia mòbil, encomanà el passat mes de novembre al Departament de Física Aplicada i Electromagnetisme de la Universitat de València, concretament al catedràtic senyor Enric Navarro, un estudi sobre contaminació electromagnètica en dos dels punts de la localitat que hi semblaven més vulnerables.

D’aquesta manera, volia comprovar amb dades reals i fiables si l’alarma social existent en una part significativa de la ciutadania presentava arguments de pes. A més, volíem conéixer la situació real de cara a la imminent aprovació per part de l’Ajuntament d’Aldaia –governat pel PP- d’una nova Ordenança Municipal Reguladora d’Instal·lacions de Telecomunicacions (la que proposa la FEMP -Federación Española de Municipios y Provincias-, a instàncies del SATIServicio de Asesoramiento Técnico e Información)

Així, el passat dimarts 5 de novembre es realitzaren les mesures de la radiació d’alta freqüència (HF) i de Microones (MW) en 2 zones d’Aldaia (carrer Tedodor Llorente i carrer Meliton Comes) en la franja horària de 10:40 hores a 14:00 hores.

  1. La primera mesura s’efectuà des de la planta 5a de l’Ajuntament i l’Estació Base analitzada fou la ubicada sobre l’edifici de Telefònica, al carrer Teodor Llorente, que dista 134 metres del punt d’observació. Cal apuntar, a més, que, a poc més de 25 metres, al mateix carrer, es troba una altra Estació Base, no analitzada, i aquesta gran antena és molt pròxima al parc infantil de la Plaça Europa, al Mercat Municipal i al col·legi Platero y yo.

La densitat de potència mesurada dins l’Ajuntament d’Aldaia era de 14,698 microvats/cm2 (la mitjana de nivells d’exposició radioelèctrica en l’Estat espanyol l’any 2010 era de 0,462 microvats/cm2): aproximadament 32 vegades més que la mitjana espanyola –a 134 metres de l’Estació Base, com hem dit.

  1. La segona Estació base analitzada (des del terrat del carrer Sant Ferran, núm. 1, i que dista 125 metres del punt observat) fou l’antena localitzada al carrer Meliton Comes, núm. 5, pròxima a un parc infantil i al col·legi Martínez Torres

 La densitat de potència resultant, des del terrat del carrer Sant Ferran núm. 1, era de 2,516 microvats/cm2, 5,44 vegades més que la mitjana –a 125 metres de l’antena mesurada.

S’ha de dir que les mesures són indicatives dels trànsit existent en una jornada laboral en la franja horària de les 10:40 a les 14:00 hores. Cal apuntar, per ser més exactes, que hi ha altres franges horàries que previsiblement presenten un major trànsit d’emissions (a partir de les 20:00 hores o, especialment, els caps de setmana; moments en els quals augmenta considerablement l’ús de telefonia mòbil). Endemés, val a dir que la potència de les emissions en les zones més pròximes a les estacions bases (a menys de 134 metres, en el primer cas; i a menys de 125 metres, en el segon) serà, en lògica, major. Per tant, cal assenyalar que els resultats poden ser, puntualment, molt superiors.


1 comentari:

  1. Las ondas emitidas por las antenas de telefonía son no ionizantes, es decir, no tienen la suficiente energía como para siquiera atravesar la piel o provocar cambios moleculares en nuestro cuerpo.

    ResponElimina