Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 18 de febrer del 2014

PLENARI DE GENER DE 2014

El plenari va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió de desembre i vam haver de queixar-nos en aquest punt de les nefastes traduccions tant de les actes com dels ordres del dia. Com a exemple, una de les nostres mocions que estava presentada en valencià, havia estat traduïda al castellà per configurar l'ordre del dia, i del castellà havia sigut retraduïda al valencià de forma incorrecta.
            Com a segon punt s'havia de votar l'informe de proposta de contracte per a realitzar la neteja viària. Vam votar negativament perquè estem en contra que els serveis públics bàsics estiguen en mans d'empreses privades. Nosaltres volem uns serveis públics i de qualitat.
            En el tercer punt s'havien de votar les bases i la convocatòria del concurs per a la provisió  en propietat del lloc de treball d'Oficial Major. Vam votar en contra perquè considerem que no és necessària la creació d'aquesta plaça, que li costarà molts diners a l'Ajuntament. A més, cap poble amb les mateixes característiques (de nombre d'habitants) que Aldaia té aquesta figura d'Oficial Major, per això no entenem quins interessos pot tindre este equip de govern a crear-la.
            El punt 4 es tractava de ratificar unes resolucions d'Alcaldia sobre unes sol·licituds d'obra dependents d'unes ajudes que dóna Diputació tots els anys. En aquesta en concret, que era per a camins rurals, s'havia decidit arreglar el Camí de les Encreullades i el Carrer la Sèquia. Vam votar a favor.
            El punt 5 es tractava també de ratificar unes resolucions d'Alcaldia sobre unes sol·licituds d'obra dependents d'ajudes de Diputació, però aquesta vegada no per a camins rurals sinó per a obres i serveis. El projecte que havien decidit dur a terme (tot molt democràtic, com es veu, amb decisions totalment unilaterals i que no se sap ben bé qui pren i amb quines prioritats) es tracta d'enderrocar totes les cases antigues que envolten l'antic Ajuntament per construir un aparcament de vehicles en superfície, en ple centre del poble. Vam votar en contra per diversos motius: Primer, un aparcament en el centre del poble el que fa és incrementar l'ús del vehicle privat, que és just el contrari del que nosaltres considerem adequat i saludable. És més, en moltíssimes ciutats europees més grans i més xicotetes que Aldaia, que es consideren modernes, el que es fa des de fa dècades és disminuir al màxim l'ús de vehicles privats en els centres d'aquestes ciutats. Per això, si es construira este aparcament a Aldaia estaríem una vegada més retrocedint en el temps, com és ja típic dels governs del Partit Popular. En segon lloc, les cases antigues que es pretenen enderrocar sense més, poden contindre elements o estructures (tant en superfície com per sota) amb un interés històric per a conservar-les. S'hauria de fer un estudi d'aquesta zona del poble i garantir que una part d'estes cases, encara que fóra la façana, es poguera restaurar i conservar com a elements arquitectònics d'interés històric i cultural, com a essència del nostre poble, i donar-los un ús cultural, per exemple.
            Els punts sisé i seté eren dues mocions d'Esquerra Unida. La primera per la regulació municipal dels bancs d'aliments i economats i per un bo social de suficiència alimentària per a llars sense recursos. La segona, la proposta de diverses mesures contra els talls en el subministrament d'aigua i llum per impagament en el municipi d'Aldaia. A les dues vam votar a favor.
            El huité punt era la nostra moció sobre la necessitat que l'Ajuntament faça una crida a la ciutadania per un consum responsable. Després d'haver-la estat treballant amb el Partit Popular, que varen ser els únics que tenien algun problema per aprovar-la en el plenari anterior, vam modificar el  mínim possible i al final va ser votada a favor per tots els grups polítics de l'Ajuntament. Açò es traduirà en que serà publicada en els mitjans de comunicació que depenen de l'Ajuntament i ens assegurarem que es vagen complint tots els compromisos que ha adquirit l'Ajuntament en aquesta moció en matèria de sostenibilitat i consum responsable.
            El nové punt era també una moció nostra que presentàvem juntament amb Esquerra Unida, esta vegada en contra de la reforma de la llei de l'avortament i per la lliure decisió de les dones sobre el seu propi cos sense interferències de cap tipus i sense condicionants. Ací el PSOE es va desmarcar de nosaltres dient que no la podien votar a favor perquè ells sí que pensaven que ha d'haver condicions per a l'avortament. Una vegada més demostren aquesta immaduresa política de “ni blanc ni negre” que trobem en aquest partit cada vegada que s'han de posicionar en torn a una idea realment progressista i d'esquerres. Esquerra Unida va votar a favor i el PP, com no podia ser d'altra manera, en contra.
            El desé punt es tractava d'una altra moció sobre l'avortament que presentava el PSOE. Nosaltres sí que vam votar a favor en aquesta moció perquè el que volem davant de tot és que no isca avant la llei de Gallardón, per això vam tapar-nos el nas i vam dir que li donàvem suport.
            El punt 11, al·legacions presentades a l'aprovació dels Pressupostos Generals i Plantilla RPT per al 2014. No va poder ser votat perquè la documentació no estava disponible, ni a la comissió corresponent, ni al plenari.
            Per últim, a l'apartat de Precs i Preguntes, la regidora de la coalició Bloc-Els Verds va preguntar sobre l'eliminació de línies del CEIP nº5, a la qual cosa va respondre la regidora d'Educació que s’eliminaven perquè hi havia pocs xiquets i xiquetes (es nota que no s'ha passejat per les classes d'infantil de les escoles públiques d'Aldaia) i quina casualitat que la línia que s'elimina és la línia en valencià. L'equip de govern demostra que no pensa fer res front a aquestes agressions contra l'ensenyament públic i en valencià.
            També vam preguntar en este apartat de precs i preguntes si s'havia emés ja un informe que es va demanar en el mes d'octubre sobre una empresa del poble. Ens van contestar que no estava emés.

            Així mateix, en preguntar per les dues denúncies que va presentar l'exregidor d'aquesta coalició sobre un funcionari de l'Ajuntament, en setembre i octubre, ens van contestar també que encara no se sabia res. Així que del que no els interessa no parlen i és com si no existira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada