Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 9 d’octubre del 2011

MOCIÓ: VOLEM ESCOLA OFICIAL D'IDIOMES A ALDAIA

Ací teniu la moció que acabem de presentar a l'Ajuntament d'Aldaia, en resposta a una necessitat educativa general i d'especial interés per a la nostra població.

MOCIÓ:
PETICIÓ D’UN AULARI DE L’ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES PER A L’IES CARLES SALVADOR D’ALDAIA

En un món plurilingüe com el que ens envolta, especialment des de la nostra integració en la Unió Europea l’any 1986, cada dia més, es fa palesa la necessitat inajornable de millorar la competència lingüística en llengües estrangeres de la població en general, i, molt especialment,  d’aquells segments socials en període de formació i de trànsit al món laboral, cada vegada més competitiu i internacionalitzat.
En aquest sentit, com acabem d’apuntar, l’aprenentatge d’idiomes és un estímul acadèmic i professional de primer ordre, que repercuteix molt favorablement en el conjunt de la població, quant a l’obertura d’oportunitats laborals per als seus membres, així com en  l’avanç significatiu en la integració social i simbòlica del marc polític i cultural europeu on ens desenvolupem.
Així, la Llei orgànica d’Educació (LOE), 2/2006, de 3 de maig, reconeix en el seu Capítol VII –articles 59 i 60- la voluntat política de crear un autèntic marc normatiu en el sentit descrit més amunt. I aquest esforç organitzatiu acadèmic recau, segons la llei referida, en les Escoles Oficials d’Idiomes.
D’altra banda, a més de l’Ordre de 14 de juliol de 2009, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regulava l’organització i el funcionament de les Escoles Oficials d’Idiomes valencianes a partir del curs acadèmic 2009-2010, l’Ordre de 23 de desembre de 2009, de la Conselleria d’Educació, regulava les proves d’homologació d’idiomes en els Centres de Secundària i Formació professional, tot deixant ben clara la voluntat de comptar amb els Centres d’ensenyament mitjà com a infrastructures educatives involucrades en la cadena formativa de l’aprenentatge d’idiomes.
Som coneixedors, per altre cantó, que alguns IES de la comarca, com ara l’IES Ausiàs March de Manises, alberga en horari vespertí, una vegada acabat l’horari lectiu de la secundària i el batxillerat, un aulari de l’Escola Oficial de Quart de Poblet, i, a més a més, som coneixedors també de la voluntat que l’IES Carles salvador d’Aldaia ha manifestat, a través d’un acord explícit del seu Consell Escolar, pres en la sessió del dilluns dia 3 d’octubre de 2011, de cedir les seues instal·lacions per a albergar, també en horari vespertí, un aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes.
A més, cal dir que a hores d’ara l’EOI de Quart de Poblet és la més pròxima i compta amb el aularis de Manises i Torrent, però sense capacitat de matricular centenars d’alumnes –entre ells molts i moltes d’Aldaia-, car compta amb una oferta de places molt escassa per a la gran demanda que té. De manera que sembla raonable pensar que, finalment, Torrent acabarà tenint una EOI pròpia, per l’entitat de la ciutat i per la gran demanda de matriculació. Amb la qual cosa, igualment raonable és pensar que Aldaia podria passar a ser Aulari d’aquesta EOI de Torrent, amb la descongestió consegüent de la de Quart, que ja només comptaria amb l’aulari de Manises i la possibilitat d’afegir-ne algun més.
Així, doncs, presentem al Ple, per a la seua aprovació l’acord següent:

1.      Que l’Ajuntament d’Aldaia sol·licite formalment a la Conselleria d’Eduació la voluntat d’acollir en l’IES  Carles Salvador d’Aldaia un aulari d’Escola Oficial d’Idiomes de Quart de Poblet o, si en el futur es crea, de l’EOI de Torrent.

Aldaia 6 d’octubre de 2011
Joan Carles Andrés Raga






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada