Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 13 de juny del 2012

A ALDAIA, ANTENES DE TELEFONIA FORA DE LA LLEI?

ANTENES FORA DE LA LLEI?

Des del 2007, el municipi d'Aldaia compta amb una Ordenança reguladora de la instal·lació i funcionament d'infrastructures radiolèctriques  (que, per a les instal·lacions anteriors a l'esmentada data, s'aplica amb caràcter retroactiu).

Dins l'esmentada ordenança, en l'article 4, es refereix l'obligació ineludible, per part dels operadors, de presentar davant l'Ajuntament d'un Pla Tècnic d'Implantació, que contemple el conjunt de totes les seues instal·lacions radiolèctriques dins el terme municipal. Una vegada presentat, el temini per a ser aprovat o denegat el Pla Tècnic d'Implantació presentat és de tres mesos.

L'article 7 diu que l'acceptació i l'aprovació del Pla Tècnic d'Implantació per part dels serveis Tècnics municipals competents, serà condició indispensablen perquè l'Ajuntament atorgue les llicències adients per a l'establiment de les instal·lacions.

D'altra banda, en l'article 12, apartat c, es consideren zones especialment protegides, entre d'altres, els espais sensibles com ara escoles, centres de salut, hospitals o parcs públics. Així mateix, per la proximitat a l'aeroport de Manises, en l'article 13, es parla de l'obligació de comptar amb una autorització de la Sots-secretaria d'Aviació Civil o d'organització competent en matèria de servitud aeronàutica.

 Finalment, hom assegura que no podrà autoritzar-se cap instal·lació nova en un cercle de 200 metres d'una estació ja existent. (art. 13, apartat e)

Per acabar-ho d'adobar, l'Ajuntament (art. 23) "exigirà una fiança al titular de la Instal·lació per a cobrir l'execució de totes les mesures de protecció i correcció que s'imposen i el seu desmantellament, per un import igual al cost de la instal·lació.



XFERA MÓVILES S.A. -ralacionada amb les companyies ERICSSON i YOIGO- presentà el desembre de 2005 un projecte de Pla d'Implantació de la seua Xarxa de Telefonia en el municipi d'Aldaia, que incloïa les estacions de Meliton Comes núm. 5 (fotografies de dalt), carrer Coladors núm. 11, carrer la Pau i una altra dins el Centre Comercial Bonaire.

 Després de molts avatars, de peticions d'informes, esmenes i de suspensions temporals, ens consta que el passat 28 de març de 2012 l'expedient vinculat estava incomplet i amb deficiències puntuals i, per tant, aquesta empresa no compta a l'hora d'ara amb l'autorització municipal per operar -si fem cas de tot allò recollit a l'Ordenança municipal ressenyada més amunt. És més, ni tan sols s'hauria d'haver construït per no estar en possessió de les llicències corresponents.

L'estació de Meliton Comes 5, tot i que, com acabem d'assenyalar, no compta amb un Pla d'Implantació aprovat per l'Ajuntament, està construïda i, segons ens apunta el veïnat, és operativa. A més a més, es troba a menys de 200 metres d'un parc infantil i del Centre de Primària Martínez Torres, zones, com diu l'Ordenança municipal, especialment protegides.

Per tant, en compliment de la l'ordenança municipal i de la legislació sancionadora aplicable, l'Ajuntament d'Aldaia hauria de procedir al desmantellament immediat i inajornable de l'antena de telefonia al·ludida -tot fent ús, en el cas d'haver-ne, de la fiança econòmica que recull l'Ordenança municipal (art. 23)

Quant a l'estació de Coladors 11, cal dir que, iniciat l'expedient l'abril de 2007, la documentació més antiga que hi consta és de desembre de 2009, un informe de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria informa sobre l'arxivament de l'esmentat expedient per no haver lliurat l'empresa els informes sol·licitats per l'autoritat aeronàutica. D'altra banda, aquesta antena es troba a menys de 200 metres d'una altra (art. 13, apartat e)

Per tant, en compliment de la l'ordenança municipal i de la legislació sancionadora aplicable, l'Ajuntament d'Aldaia hauria de procedir al desmantellament immediat i inajornable de l'antena de telefonia al·ludida -tot fent ús, en el cas d'haver-ne, de la fiança econòmica que recull l'Ordenança municipal (art. 23).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada