Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 12 de maig del 2011

ENS SOLIDARITZEM AMB LES VÍCTIMES DEL TERRATRÈMOL A LORCA

La coalició Bloc-Els Verds d'Aldaia se solidaritza amb él poble de Lorca i manifesta el seu més profund condol per les víctimes ocasionades pel terratrèmol d'ahir a la vesprada a la localitat murciana.

I ho fa des del reconeixement històric que, durant la riuada del 57, esdevinguda a València i comarca, el poble murcià es bolcà en l'ajuda dels valencians que estaven patint la catàstrofe natural més gran recordada a les nostres terres. Arran aquella ajuda -tal com recull la premsa de l'època-, el poble valencià reconegué, a través de manifestacions públiques reiterades, la gran contribució, en temps de desempar i penúria extrema, feta per la comunitat veïna.

En aquest sentit, i fruit de l'abandó total dels valencians per part de les institucions centrals, amb el govern franquista al capdavant, el qui fou en aquell moment alcalde de València,  l'Excel·lentíssim senyor Martí Domínguez, durant el seu discurs de proclamació de la fallera major de la capital de l'exercici següent, denuncià la ignomínia que representava el desinterés absolut del Govern de Madrid, que desvià a ultima hora l'ajuda prevista per a les terres valencianes en benefici d'altres comunitats. De manera que, en un inusitat to reivindicatiu, l'alcalde tragué els colors al franquisme oficial amb la seua denúncia contundent a l'oblit increïble de la nostra situació d'emergència.

Com era d'esperar, fou fulminantment destituït, però les seus paraules resten intactes i són ben reveladores de com ha tractat i ens tracta encara el centralisme a la seua sempre servil perifèria. El llibre que recull el famós discurs es diu "Quan callen els hòmens, parlen les pedres". Pegueu-li una ullada.

Així, doncs, encara que en molt menor escala, creiem que és una bona oportunitat perquè les institucions valencianes, en record d'aquella ajuda històrica, faça tots els esforços al seu abast per fer costat -amb persones i recursos- als nostres amics murcians. És pura justícia històrica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada