Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 12 de setembre del 2011

MANUAL PER A COL·LOCAR ELS TEUS A L'ADMINISTRACIÓ LOCAL (II)

Com ja hem vist, el primer pas consisteix a modificar, sota la peregrina etiqueta de "subsanación", la normativa que regula la constitució i funcionament de les bosses d'ocupació municipal. Per poder-ho fer amb la discreció deguda, cal que els tècnics que han d'avalar el tripijoc normatiu no estiguen operatius o estiguen, senzillament, de vacances, així qualsevol adepte amb ganes de guanyar punts per al futur et podrà preparar un informe a la mida -mal que siga un nyap com una casa o un simple frau documental (no sempre els tècnics estan autoritzats per a poder signar els informes que ho els demana interessadament). I tot açò adobat amb la traïdoria de les bascoses dates d'agost, on l'activitat política, sindical i funcionarial es ralentitza fins al catatonisme.En tornar de vacances, ningú se'n recorda, conclouen els estrategs de la malifeta.

Així, en el nostre cas, la pretesa modificació -tres anys després d'haver estat aprovades les bases que regulen les bosses d'ocupació a Aldaia- s'empara en raons d'urgència per defugir les sempre molestes bosses de treball creades -com sempre, de manera sospitosa; pensen- per l'anterior Equip de Govern, o siga, l'enemic polític.

Tanmateix, en honor a la veritat i a la tranparència del procés, cal precisar que la normativa aplicable -la referida amb anterioritat, amb data de 26 de febrer de 2008- ja  contemplava clarament  el supòsit de "procediment d'urgència", que diu:

"En supòsits motivats degudament, es podrà realitzar la convocatòria d'un procediment d'urgència, tot reduint els terminis de presentació d'instàncies i de realització dels exercicis a CINC DIES HÀBILS".

Així mateix, l'ORDRE de 17 de gener de 2006, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Públiques, sobre regulació de bosses de treball d'ocupació temporal per a proveir provisionalment llocs de treball de l'administració del Govern Valencià -normativa de rang superior, igualment aplicable al nostre comentari- contempla en el seu article 8è un "Procediment abreujat de provisió de treballs" (tot especificant sempre el caràcter excepcional d'aquest procediment, només aplicable en el cas que no hi haguera bossa de treball específica) on la selecció es realitzaria sense examen, però sempre amb el coneixement previ de l'autoritat competent i de la Comissió de Seguiment de les bosses d'ocupació, és a dir, de manera pública i assabentats tots els actors laborals.

A l'Ajuntament d'Aldaia ja s'ha donat el primer pas de modificar la normativa sobre Bosses d'Ocupació -amb traça evident d'il·legalitat, com hem denunciat-. Ara, el segon pas és ben previsible: eliminar tantes Bosses de Treball com hom puga -tot argumentat, entre d'altres raons, les modificacions introduïdes en el canvi normatiu al·ludit-, de manera que ja hi haurà via lliure per contractar, sense passar per una bossa de treball que ja no existirà i sense unes proves d'accés com cal -apel·lant a les raons d'urgència referides més amunt.

Ara ja només resta anar a demanar faena a la Casa, retre la pleitesia que pertoca i cobrar els favors que hom ha fet o fa per a major glòria del municipi i de la pròpia butxaca -amb els diners de tothom, però.

I de més grosses en vorem, paciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada