Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 8 de desembre del 2011

ALERTA AMB ELS CONTRACTES DE LLUM I GAS!

Hem pogut comprovar durant les darreres setmanes com la companyia Iberdrola ha estat realitzant per la població d’Aldaia una campanya comercial ben agressiva, on, a través de jóvens venedors, alliçonats per la mercadotècnia més engalipadora, amb una allau de dades que l’usuari no té temps de pair ni comprendre, i amb la promesa de fer estalviar diners als nou clients, volen vendre nous contractes de subministrament de llum i gas.

Miren, en resum, de fer canviar el Contracte d’Últim Recurs (a través del qual el govern, concretament, el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, fixa les tarifes de la llum i del gas; i és aplicable a una potència contractada inferior als 10 KW –la majoria dels consumidors domèstics i les xicotetes empreses-) per un altre anomenat EXO (que factura cada dos mesos, amb lectures reals, amb descomptes i amb un preu fix fins a 2013).

La majoria dels experts que hem pogut consultar ens han assegurat que la tarifa de l’Últim Recurs és la més recomanable –especialment per la seua durada en el temps i pel seu preu-, perquè les ofertes puntuals de les comercialitzadores són, bàsicament, per a captar clients i, després, poder aplicar-los  l’increment en la tarifa o en altres conceptes que faça que l’empresa recupere els descomptes fets. I es consuma així la captura comercial, que deixa vulnerable la clientela, perquè l’usuari no sol canviar de companyia, especialment la gent gran, per ignorància o per peresa.

Així les coses, al nostre entendre, el benefici presumible d’una tarifa més barata durant un temps és probablement la hipoteca de tarifes més elevades en el futur (només cal veure què passa amb els contractes amb companyies de telefonia).

I en els casos de gent i col·lectius amb problemes econòmics, és molt important saber que existeix una Tarifa Social o Bo Social a preu més econòmics que els existents al mercat (que s’aplica sobre els qui tenen la tarifa de l’Últim Recurs, amb una potència contractada inferior a 3 KW, i que siguen jubilats amb pensió mínima majors de 60 anys; a les famílies nombroses, i, també, a les famílies que tinguen tots els seus membres en situació de desocupació laboral (RD 485/2009).

Per poder sol·licitar aquesta Tarifa Social, cal contactar amb les comercialitzadores autoritzades (Endesa, Iberdrola, Gas Natural, HC-Naturgás i E.ON) i, a través d’elles, sol·licitar el bo social corresponent. Si esteu en aquesta situació, no dubteu a acollir-vos a aquesta possibilitat d’estalvi. Si no ho saps fer tu, en Serveis Socials de l’Ajuntament et podran ajudar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada