Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 31 d’octubre del 2012

EFECTES COL·LATERALS

El nostre grup municipal expressà ahir a la nit, mitjançant el seu regidor en la sessió plenària de l'Ajuntament, el nostre profund desacord i malestar amb la resolució del procediment de contractació dels tècnics responsables de l'Escola Municipal de Teatre (EMTA).

La selecció del procediment de negociat és clarament contrària a tota normalitat administrativa, atés el fet que aquest tipus de procediment es fa servir només en situacions d'excepcionalitat, que, dit siga de passada, no es donaven en aquest cas.

Procediment negociat, sense publicitat i amb caràcter urgent, és a dir, mitjançant invitació, sense que s'òbriga a més licitadors i amb terminis reduïts. La fórmula de "negociat" ja l'hem comentada per improcedent, tot i que està sent la triada per l'actual equip de govern (assessoria jurídica, gestió administrativa, Escola Municipal de Dansa, darrerament), amb resultats contractuals clarament favorables a, si més no en els primers dos casos, a empreses o a particulars pròxims al PP i, a més, de fora de la localitat.

Que una convocatòria per cobrir uns serveis municipals siga sense publicitat ja parla per si mateixa de quin és, generalment, el seu objectiu. Que tinga el caràcter d'urgent indica, senzillament, que s'ha obrat amb negligència, amb mala fe o amb manifesta incompetència per part de qui l'havia de posar en marxa, atés que les classes de la susdita Escola de Teatre acabaren al juny passat (i han tingut, per tant, més de tres mesos per preparar-ne la convocatòria).

Irregularitats: 

-Ús inapropiat del procediment negociat.
-Interessos particulars que s'amaguen darrere el procediment sense publicitat.
-Donar-li el caràcter d'urgent quan eixa possibilitat la llei només la contempla quan la urgència ve motivada per circumstàncies extraordinàries no imputables al organisme de contractació. Ací no hi ha cap circumstànciea extraordinària i la demora en la convocatòria és únicament imputable al departament de contractació.
- Allargar, mitjançant resolució d'Alcaldia, un dia més el termini de presentació d'ofertes és una aberració administrativa que desacredita a tots els responsables d'assessorament jurídic que hi han intervingut, amb l'Oficial Major al capdavant -que és qui, amb l'alcaldessa, signa les resolucions.

Resultat: la contractació d'una empresa -que ningú sap qui és ni quina experiència té en el sector teatral- mitjançant un procediment administratiu lamentable i, probablement, lesiu per als interessos d'Aldaia (encara que, com s'ha comentat, oferiran, com a formació complementària a la teatral, classes d'esgrima).

Per què lesiu? Perquè aquesta "crònica d'una contractació anunciada" d'una més que probable empresa afí al Partit Popular representarà, en la pràctica, la pèrdua d'alumnat i, conseqüentment, de prestigi per a la nostra Escola Municipal. Un reconeixement públic, val a dir, que ha guanyat a pols al llarg dels seus vint-i-cinc anys d'existència i que ara, amb l'arbitrarietat administrativa descrita i la mala fe política que se'n desprén -perquè, en el fons, fa olor a això- se'n pot anar a orri.

Compte fet, alumnat, pares i mares, professionals del teatre, veïnat d'Aldaia en general, prepareu-vos per anar de bell nou (si fa no fa com el d'Aldaia Ràdio fa uns mesos) a un soterrar més: el de l'EMTA.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada