Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 8 de novembre del 2012

FENT LA FAENA QUE ALTRES NO FAN (I HAURIEN DE FER)

En el primer semestre del 2011 es presentà a l'Ajuntament d'Aldaia la petició d'obertura d'una gasolinera al carrer Miguel Hernández que, per l'informe desfavorable d'un tècnic municipal (22-07-2011), fou denegada. En l'esmentat informe -de compatibilitat urbanística (que sol certificar únicament si l'activitat prevista s'ajusta a la classificació del sòl sobre el qual es vol ubicar; en aquest cas, la de sòl industrial)- el tècnic al·ludit estimava que, atesa la situació i la forma de la parcel·la, l'accessibilitat era insuficient i podria provocar retencions de trànsit.

L'empresa afectada presentà el 4 d'octubre de 2011 un "Informe de circulació interior i d'estabilitat de trànsit viari en l'Avinguda Miguel Hernández d'Aldaia", realitzat per un Enginyer de Camins, que assegurava que l'accessibilitat era suficient i que no hi hauria retencions de trànsit. 

El 4 de novembre de 2011, a instància de l'arquitecte tècnic referit, l'Intendent-Cap de Policia d'Aldaia emet un informe en la mateixa línia argumentativa: provocaria problemes greus de trànsit (tot creant-se un punt negre en la seguretat vial de la zona).

El 21 de novembre de 2011, l'alcaldessa desestima definitivament les al·legacions presentades per l'empresa en base als informes desfavorables referits (Resolució 2383).

 Paral·lelament als fets relatats, el 13 de juliol de 2011, s'inicia l'expedient per a la construcció d'una gasolinera al Camí Sant Onofre d'Aldaia. El 26 de juliol  de 2011, l'arquitecte tècnic que quatre dies abans havia emés un informe desfavorable a l'obertura de la gasolinera adés descrita, informa favorablement en aquest cas. Així mateix, es demana un informe a l'Enginyer de Camins de l'Ajuntament (que serà favorable, el 14 de setembre de 2011), no a l'Intendent-Cap de la Policia local, com en l'altre expedient.

Amb data del 10 de novembre de 2011, el tècnic que havia informat sobre les dues gasolineres, manifesta en un escrit que s'absté ara d'emetre informe (ja ho havia fet) i que deixa sense efecte totes aquelles actuacions que ha realitzat o signat en l'expedient de l'Estació de Servei del Camí de Sant Onofre (no respecte a tot allò referent a la instal·lació de l'altra gasolinera ). I ho fa perquè, segons ell mateix diu, podien existir interessos particulars en relació a la gasolinera del Camí de Sant Onofre.

Finalment, aquesta darrera gasolinera entra en funcionament a mitjan octubre d'enguany a pesar de no comptar amb llicència d'activitat i a pesar que, expressament, la Resolució d'Alcaldia (núm.1891/2012; de 5 d'octubre) sobre la seua Llicència Ambiental diu que "no podrà començar a realitzar-se l'activitat abans que s'haja obtingut la Llicència d'Obertura".

Vist açò, el grup municipal Bloc-Verds d'Aldaia ha sol·licitat per registre d'entrada aquest matí la revisió de l'expedient d'instal·lació de la gasolinera de l'avinguda Miguel Hernández, atés que el tècnic que informà desfavorablement sobre la seua compatibilitat urbanística manifestà més tard tindre possibles conflicte d'interessos amb la gasolinera del camí de Sant Onofre. S'ha demanat, així mateix, que la revisió siga feta per un altre tècnic municipal i que siga informada l'empresa afectada de la reobertura de l'expedient i de la possible incompatibilitat administrativa del primer tècnic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada