Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 13 de desembre del 2012

CRÒNICA DEL PLENARI DE NOVEMBRE (IV)

Tot continuant amb les preguntes del plenari:

- Per què hi ha problemes en la consergeria del Matilde Salvador, que hi ha vegades que ha d'obrir el regidor mateix -com assegurà en una comissió? (sense contestació)

- Quan s'aprovaran els estatuts de la Mancomunitat del Barri del Crist, redactats des de fa més d'un any? (sense contestació)

- Tinc acumulades més de vint instàncies amb petició d'informació -algunes des de maig- i no han estat contestades encara (la llei marca que en cinc dies s'han d'atendre aquesta mena de peticions); per què? (N'ignoren el motiu i diuen que seran ateses. L'endemà se'm facilità la consulta d'alguns expedients; d'altres, no).

- Què opina l'Ajuntament de la disconformitat de la UTE del Parc Empresarial (el futur polígon planejat entre el Danone i el cementeri nou, al Pont dels Cavalls) per la construcció, tal com nosaltres denunciàrem, d'una subestació d'Iberdrola en el sector sense que s'haja iniciat encara l'execució del PAI, paralitzat en Conselleria des de fa molt de temps? (El fet de ser una construcció d'interés públic, diu el regidor d'urbanisme, autoritza eixa actuació. En qualsevol cas, assegura, annexa a la subestació esmentada, s'ha construït també una altra instal·lació menor sobre la qual existeixen dubtes de la seua legalitat. Ho estan estudiant els tècnics, diu.)

-Faig a la senyora alcaldessa la proposta següent: 

Atés que hi ha un nou secretari i que existeixen assumptes molt controvertits, que encara cuegen i que han provocat l'enfrontament continu entre nosaltres i l'Equip de Govern, propose que, per eixir definitivament de dubtes i crear un millor ambient en el Consistori, el nou secretari revise els expedients següents a fi de validar i corroborar els informes anteriors de l'Oficial Major i de l'assessoria jurídica externa:

La declaració de lesivitat de l'oposició per a cobrir 5 places d'auxiliars administratius -quan faltava només públicar la llista d'aprovats i que ha provocat desenes de recursos contra eixa decisió-, l'anul·lació de la convocatòria de promoció interna per a tècnic de biblioteca i arxiu -que havia d'haver-se realitzat perquè és anterior al Decret-Llei que impedeix la convocatòria i realització de proves selectives a partir de la seua publicació-, les ampliacions en els PAIs PP4 (al costat del Bonaire) i AM3 (en la pujadeta del sord i al costat de la piscina del Barri del Crist) -tot i que hi ha una sentència del 2004 que prohibeix explícitament ampliacions en terreny d'un PAI no executat perquè desincentiva la seua execució- , la construcció dels col·lector en el camí de la Lloma on aboca una coneguda fàbrica de plàstic i el futur PAI PP4, la convocatòria d'una bossa de treball per a auxiliars administratius -després d'haver eliminat les bosses de treball existents-, etc.

Si la senyora alcaldessa té a bé accedir a la nostra petició, nosaltres donarem per bons els nous informes del Secretari i no qüestionarem les actuacions que se'n deriven . Començaríem de zero, per tant, en pro de la distensió. (sense contestació)

-------

Acabat aquest punt de l'ordre del dia, es donà per finalitzat el ple i, tot seguit intervingué el públic; de manera destacada, els representants de l'associació de veïns del Barri del Crist, que havien acudit en manifestació fins a l'Ajuntament per a llegir un manifest on reclamaven, entre altres coses:

1. Un tracte més equitatiu, quant a les inversions per càpita, en relació als veïns i veïnes d'Aldaia i Quart de Poblet. Asseguren que són significativament inferiors.

2. Que no volen que el Barri siga tractat com si fóra un polígon més, i no un nucli urbà.

3.Que es milloren els accessos des de Quart, especialment amb la construcció d'una redona gran, en condicions, per regular millor el trànsit.

4. Que es millore el sistema de clavegueres i evacuació d'aigües pluvials.

5. Que es tinga en compte la contaminació acústica provocada per la proximitat a l'aeroport.

6. Que es posen en marxa plans formatius i d'ocupació per a jóvens.

7. Denunciar els nombrosos i dramàtics desnonaments que estan produint-se en el barri.

8. Reclamar la construcció d'una escoleta infantil -tal com s'havia promés anys enrere

9. Denunciar la construcció d'una depuradora al costat mateix de la piscina del Perdiguer.

10. Exigir, en suma, un tractament més just per part dels dos ajuntaments.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada