Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 8 de juliol del 2013

PLE DE JUNY (II)

Quant a les resolucions d'alcaldia:

Res. núm. 998, 999, 1000, 1001, 1151 i 1171: "Assignació de complements de productivitat a  empleats municipals". Val a dir, abans de res, com ja comentàrem en lliuraments anteriors, que algunes d'aquestes productivitats -si més no quan només eren propostes- no comptaven amb el vist-i-plau de la Intervenció (i de fet, estaven retingudes des de feia alguns mesos). Sorprén, d'altra banda, que la majoria tinguen un caràcter regular i fix (mensualment, des de gener, 374,18 euros més a la nòmina), precisament dues característiques que criticava -de l'anterior reglament de productivitat- el tècnic que ara informa favorablement. 

El 2 de juny de 2012, aquest tècnic, que aleshores era Oficial major, deia, tot citant una sentència judicial: 

"El complemento de productividad tiene naturaleza subjetiva ya que se determina en función de circunstancias particulares apreciadas en el funcionario y directamente relacionadas con el desempeño del puesto de trabajo y objetivos asignados al mismo, por lo que no puede precisarse su cuantía con antelación dado que no se puede conocer previamente si dicho personal ha desempeñado el puesto con especial rendimiento (...)"

Per exemple, en la resolució 1171 se li reconeix a un treballador que hauria de cobrar més per les característiques del seu lloc de treball (passaria d'un complement específic 42 al 45) però que, per restriccions pressupostàries, en queda pendent d'aplicació. Mentrestant se li assigna un complement de productivitat mensual de 198'70 euros.  I, a més , es diu que cobrarà pel període comprés entre l'1 de gener de 2013 i el 30 de juny de 2013. i això que la resolució té data de 19 de juny.


D'altra banda, l'assumpció de tasques temporals de superior categoria quan no hi haja lloc de treball vacant, com diuen les resolucions, no es compleix en alguns casos perquè, en la pràctica, al nostre paréixer, estan usurpant-se funcions que sí que tenen personal especialitzat per a realitzar-les (però, que, descaradament, són persones apartades de les seues funcions habituals, per a les quals, estan perfectament capacitades). Tanmateix, ací estem parlant de productivitats 'impròpies' per a personal que no té la formació ni la capacitació necessària per a desenvolupar-les i que, per fer-ho, com veiem en la resolució, passen a cobrar més de 370 euros mensuals.  I, alerta, per fer una faena que altres treballadors municipals podien fer sense haver de cobrar productivitat.

Res. núm. 1013: "Aprovació definitiva del pressupost i relació de llocs de treball per al 2013.Aplicació adscripcions i situacions temporals de llocs de treball diversos". Ací manifestàrem la nostra oposició frontal a modificar els pressupostos i la Relació de Llocs de Treball (la plantilla municipal) a colp de resolucions. Quan, al nostre entendre, ha de ser sempre a través d'un acord plenari. De fet, hem insistit sobre la circumstància que hi ha massa aspectes en l'RLLT que queden enlaire i que caldria - a l'hora d'aprovar els pressupostos, no després-, detallar amb molta més minuciositat. per exemple, quan hom parla de convertir els caps de servei en responsables de la prevenció de riscos laborals en la seua àrea, no es diu ni com, ni quan, ni de quina manera -per dir-ho ras i curt-. O, en una altra instància, els desplaçaments provisionals de treballadors a dependències  municipals que no són les seues habituals (fins a 11 treballadors/es afectats).


Res. 1180: "Prolongació en el servei actiu a un empleat municipal". De nou recordàrem com d'arbitrària i injusta fou la denegació de la pròrroga en el servei actiu sol·licitada per l'actual arquitecte municipal, que sí que ocupa una plaça singular -d'una imporància, segons el nostre criteri cabdal per al futur urbanístic del nostre poble-.

 En canvi, en la resolució al·ludida, es parla que un dels criteris per seleccionar el treballador que sí que ara veurà prorrogada la seua vida activa era la seua disposició a no jubilar-se. Fet contradictori amb les manifestacions reiterades de la senyora alcaldessa que justificava la jubilació de l'arquitecte tot dient que cap treballador municipal podria, després del Pla d'Ajustament aprovat l'any passat, prolongar la seua vida laboral per raons d'estalvi. Amnèsia interessada, per tant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada