Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 17 de juliol del 2013

PLE DE JUNY (III)

Torn de paraula:

1. Caldria revisar la forma de gravar els plens municipals atés el fet que són gravacions  poc útils. Es fan des de la part alta de la sala i no s'hi sent res. A més, s'haurien de poder consultar a través de la web municipal. (pendents de la nova web, diuen), que, per cert, està exclusivament en castellà -salvant els epígrafs orientatius.

2. S'ha comprovat alguna mena d'estalvi en combustible en les àrees de Policia i Brigada d'Obres? (sense resposta).

3. Preguem que es comproven els itineraris dels camions d'arreplega del fem perquè el veïnat -carrers Sant Vicent-Antonio Machado- veu com en alguna ocasió el camió recula més de 50 metres al carrer A. Machado per enfilar-se de nou pel de Sant Vicent. És, clarament, una maniobra irregular i perillosa.

4.  Preguem que s'inicie, si pertoca, una campanya de vacunació canina donat que darrerament s'han donat al poble casos de mossegades de gossos a persones i sembla que, a nivell estatal, s'ha alertat de l'existència d'alguns brots de ràbia en animals procedents del nord d'Àfrica que poden ser perillosos per a la població en general.

5. Preguem que ens informen dels acords que es prenguen en la Mancomunitat del Barri del Crist, tal com es comprometé a fer la senyora alcaldessa, sense que fins a l'hora d'ara s'haja materialitzat la promesa realitzada.

6. El nostre grup se suma a la petició, aprovada pel Ple de Quart de Poblet, de la construcció al Barri del Crist d'un Centre-residència per a persones majors.

7. Preguem que -tal com la regidora-delegada del Barri del Crist s'hi comprometé- que ens facen arribar la proposta de nous estatuts per a la Mancomunitat (se'ns envia poc dies després).

8. Volem manifestar el nostre malestar -i el de moltes papereries locals- per la posada en marxa per part de la Conselleria de Cultura de l'anomenat Banc de Llibres Virtual, atés que, en la pràctica, representa una competència deslleial a les llibreries de la localitat.

Nosaltres ja ens manifestàrem en ocasions anteriors contra el xec escolar a les famílies perquè era una mesura clientelar i que no solucionava de fet el problema del material escolar per als menors estudiants.

Nosaltres parlàvem -com ens retragué el portaveu del PP en aquest Ple, però confonent la nostra proposta- de la creació d'un Banc de Llibres però no municipal, sinó en els centres educatius i que la quantitat econòmica destinada al xec escolar no anara a les famílies sinó als col·legis i instituts per tal de repondre els llibres del seu Banc que calguera.

Per tant, nosaltres advocàvem perquè les ajudes anaren directament als centres escolars i que foren aquests els qui administraren les seues necessitats, tot partint sempre de la premissa que l'alumne/a tinguera sempre els llibres de manera gratuïta (com ocorre a Andalusia o a Castella La Manxa, sense anar més lluny).

9. Ja que la Diputació de València ha cedit -interessadament, al nostre entendre- la titularitat d'algunes carreteres del terme d'Aldaia (Pla de Quart, Camí de la LLoma i redones d'accés al polígon de la Mare de Déu de la Salut a Xirivella), que, en la pràctica i com diuen els tècnics, donen més serveis a Alaquâs, Xirivella o al corredor comarcal, i que representaran una cessió onerosa per a les nostres arques municipals, preguem que desaparega com a institució. És a dir, ja que es buida de competències, com ara la de la gestió d'algunes carreretes comarcals, la seua existència és una despesa innecessària i gravosa per a l'erari públic.

10. Se sap per què no s'han complit les previsions de preinscripcions escolars -que hauria d'haver augmentat en 100 noves places escolars-? S'ha contemplat alguna mena de desviament d'alumnat a centres d'Alaquàs pròxims a barriades d'Aldaia? (s'ignora)

11. Quan es pensa construir l'accés a Bonaire promés arran l'obertura de Prymark (i amb un cost de 2 milions d'euros)? (Diuen que a setembre es licitaran les obres)

12. Preguem que al Barri del Crist s'habiliten zones específiques d'aparcament per a persones amb discapacitació, car no n'hi ha cap.

13. Preguem que es controle l'ocupació de les voreres per part d'alguns bars del municipi que dificulten -amb taules i cadires- el pas normal dels vianants.

14. Preguem que s'informe a la Guàrdia Civil sobre la seua obligació d'atendre successos que ocòrreguen en l'àmbit rural. Se'ns denuncia, en aquest sentit, que se li avisà de l'existència d'un cavall abandonat en estat avançat de desnutrició per la partida del Coscollar i, tanmateix, no hi acudí. En canvi, la nostra policia municipal si que se'n féu càrrec, tot i que l'animal, finalment, morí -tal com recollí algun mitjà de comunicació.

15. Sobre la intenció de comprar les accions del soci privat d'Aldaia Pròxima, hi volem manifestar les nostres reserves actuals. Alertem sobre el fer que la municipalització de l'empresa pot representar ara la seua desaparició, ja que, amb les retallades previstes pel govern del PP, les competències en matèria d'educació infantil tornarien a la Generalitat i, segons els seus plans de 'racionalització de la despesa', no fóra descabdellat que la tancara tot argumentant que al poble n'hi ha prou oferta privada. 

En altres paraules, la manera de 'blindar' el servei públic de l'escoleta "La llavoreta" és a l'hora d'ara, encara que semble paradoxal, no municipalitzar-la del tot -de moment. El risc del seu tancament, al nostre entendre, si és totalment municipal, és real.

16. Va endavant la paralització i previsible demolició de la depuradora -suposadament il·legal- pròxima a la piscina del Barri? (Diuen que el procediment segueix el seu curs).

17. Preguem, per acabar, que els tècnics responsables de la implantació del Pla de Prevenció de Riscos Laborals i del seu desenvolupament al nostre Ajuntament responguen davant d'una comissió informativa per què tal Pla estava paralitzat en el moment de l'accident que li costà la vida a un treballador de la Brigada d'Obres (l'activitat preventiva està en blanc des del 2009). Volem, a més, que ens aclarisquen els dubtes i contradiccions que, al nostre entendre, conté l'expedient obert a conseqüència del fatal accident.

Fins ací el plenari.


Torn de paraula del públic:

- Hi destaquem la presència d'una àmplia representació de pares i mares d'alumnat de l'EMTA així com persones vinculades des de fa anys a la institució. Recriminen a l'alcaldessa i a la regidora de cultura que no s'han volgut reunir amb ells tot i que hi havia fins a 5 peticions registrades en eixe sentit. L'alcaldessa diu que sí que s'havia reunit, la regidora recrimina l'actitud pública d'alguns dels qui ara se'n queixen. Canyaret general i res en clar. 

En poques paraules, el grup reclamava que a l'hora de la contractació dels nous gestors de l'EMTA se seguiren criteris pedagògics en la línia del treball que ha caracteritzat els vint-i-cinc anys de l'escola de teatre municipal i que tan bons resultats i reconeixements ha tingut. Per tant, que el criteri no fos exclusivament econòmic. 

Una senyora digué, per contra, que el seu fill estava content amb el que s'havia fet enguany a l'EMTA.

- Es pregunta sobre el Reglament de Participació Ciutadana. Contesten que està aparcat per manca de personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada