Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 13 de juny del 2011

PER UN BANC DE LLIBRES ALS CENTRES ESCOLARS D'ALDAIA

Hem sol·licitat a l'alcaldessa una entrevista per proposar-li la creació d'un banc de llibres en cada centre escolar de la localitat, a fi que les famílies no hagen de comprar els llibres de text per a propers cursos.

Com que sembla que ara pot ser una miqueta precipitat, tot i que no seria descabdellat mirar de posar-ho en marxa ja, la idea seria llançar ja la proposta perquè els Consells Escolars del centres educatius aldaiers anaren estudiant la viabilitat del projecte i marcar-ne un calendari de posada en marxa.

Com hem pogut saber, en altres comunitats autònomes com ara Andalusia o Castella-La Manxa -i en altres països, com ara França- els centres són dipositaris dels llibres de text que fa servir el seu alumnat. Van susbtituint-se periòdicament aquells llibres de text que van fent-se malbé (els que trenca l'alumnat, el paga qui en té l'ús i la responsabilitat de la seua conservació), i les ajudes a la compra de llibres passen directament als centres -que, com millor conserven el material, major assignació econòmica li correspondrà en el repartiment de la partida reservada per a l'ajuda municipal als centres educatius locals. Es guanya en eficiència, reciclatge i responsabilitat -alumnat, pares, docents, etc.- i, a més, s'estalvien recursos per a destinar-los a altres emergències educatives que, de segur, aniran sorgint.

De moment, atés que estem perfilant la proposta i a l'espera de la contestació de la senyora alcaldessa, si teniu alguna consideració a fer o algun suggeriment, feu-lo com més aviat millor. Anem, literalment, contra rellotge.

Així mateix, sol·licitarem de l'Ajuntament una partida específica, que se sumaria a les ja existents per a la Biblioteca municipal, per a la compra dels llibres de lectura obligada -una desena de cada- en els diferents centres escolars del municipi, especialment en els de secundària.

La idea és que l'alumnat aldaier dispose gratuïtament de tots els llibres -manuals, de lectura, etc.- que necessite, especialment, durant la seua etapa educativa obligatòria. L'etapa voluntària -batxillerat, mòduls formatius i Universitat-, si no poden entrar-hi de bon començament, que ho faça el més aviat possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada