Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 4 de febrer del 2013

PLENARI DE GENER (I)

Crònica del plenari de gener del 2013

El ple del passat 29 de gener, en la tònica dels anteriors, es podria resumir en "de forment, ni un gra" (sense les mocions presentades per l'oposició, en deu mimuts s'haguera acabat la sessió).

A l'hora d'ara estem sense un pressupost que tirar-nos a la cara (malgrat que havia d'estar a disposició de l'oposició a partir del 15 d'octubre de l'any passat). Sembla que la raó és senzilla: l'equip de govern es posà 'dotor' i mirà de fer el pressupost al marge de les consideracions tècniques -obligades per llei- que aporten els professionals de la casa, De manera que, passats els mesos, l'arròs se'ls ha empastrat i tècnics han hagut d'acudir a l'auxili dels desorientats -o malfaeners o malintencionats- responsables polítics, que no s'ho han sabut traure de les mans en temps i manera.

Feta aquesta consideració preliminar, aprovada l'acta (punt 1), acceptada la delegació de competències de l'Ajuntament de Quart per poder iniciar la licitació de la carretera que Bonaire s'havia compromés a construir  per l'obertura de Primark (punt 2), ratificades les resolucions de sol·licitud, com cada any, de subvencions a Diputació (Pla de Camins Rurals i Pla Provincial d'Obres i Serveis)(punts 3 i 4), informats sobre la situació de tresoreria (amb absència de dades exactes fiables, si més no en primera instància, que la fera representativa)(punt 5), i aprovada -tot i que nosaltres votèrem en contra- una modificació en l'Ordenança Fiscal Reguladora de Taxes per ajustar-se a la nova legislació sobre armes d'aire comprimit (punt 6), començà la desfilada de mocions.

Nosaltres en presentàrem quatre; una sobre l'exigència que la Generalitat assumira la part que l'IMSERSO (65%) aportava i ja no anava a continuar sufragant en el servei de Teleassistència per a persones grans, Fou retirada, atés que s'havia anunciat en premsa que la Diputació de València es faria càrrec del cent per cent del servei.(punt 7)

Després presentàrem dues més -que reproduirem íntregranment en futurs lliuraments- sobre la inspecció dels centres educatius de la localitat per comprovar la seguretat de les seues instal·lacions (aprovada per unanimitat*), i sobre la retirada de l'Avantprojecte de la nova reforma educativa prevista pel govern popular, LOMQUE (desestimada amb els vots del PP).

Per acabar les nostres mocions, presentèrem una on es reprovava l'actuació dels inspectors de treball -acompanyats de la Guàrdia Civil- que havien multat dos llauradors jubilats en un municipi valencià per estar realitzant tasques agrícoles en una explotació familiar (aprovada per unanimitat*). En aquesta es dóna, a més, la circumstància curiosa que, si s'aplicara la llei al ditet, els anoments horts d'oci que l'Ajuntament d'Aldaia cedeix a jubilats del municipi, serien clarament il·legals.

Els altres grups de l'oposició presentaren mocions sobre la pròrroga del Pla PREPARA i sobre la Defensa de la Renda Garantida de Ciutadania. Desestimades per la bancada popular perquè, segons havien anunciat els mitjans, Rajoy acabava d'anunciar la continuïtat de l'esmentat programa PREPARA (amb tot, cal dir que es prorrogava en les condicions de la darrera convocatòria, més restrictiva i excloent que les anteriors. Eixe detall, xicotet però rellevant, sembla que no era entés pels regidors populars). Quant a la Renda Garantida, es digué que no perillava i, per tant, no n'hi havia cas. (discutible, si més no quant a l'abast de les prestacions i serveis que la moció tocava, especialment, en matèria de formació i ocupació).

Continuarà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada