Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 3 d’abril del 2013

PLE DE MARÇ (II)

El 2n punt:

 "Ratificació de l'Alcaldia núm. 435/2013 sobre al·legació presentada a la modificació puntual núm. 9 del PGOU transitori de Quart de Poblet" es basava en una proposta de reordenament urbanístic que l'Ajuntament d'Aldaia feia en el projecte presentat pels tècnics del poble veí a fi d'evitar cues i possibles embossos en els accessos a la nova superfície comercial que l'Ajuntament de Quart havia autoritzat (Media Markt) -i que, amb tota probabilitat, podien col·lapsar la redona anterior, ubicada en terme d'Aldaia i d'escasses dimensions per a la gran quantitat de vehicles que hi circulen diàriament i, especialment, els caps de setmana.

El sòl urbà Industrial C sobre el qual s'ha construït la gran superfície a què al·ludíem comprén una xicoteta parcel·la corresponent al terme d'Aldaia -cedida a través d'un conveni de l'any 1994 a Quart a fi que realitzara el planejament, la gestió i l'execució urbanística de l'àmbit sencer-. Per això, el consistori de Quart demana paréixer al d'Aldaia.

La modificació proposada per l'Ajuntament de Quart -i al·legada parcialment pel d'Aldaia- pretén la implantació d'usos comercials en locals majors de 2500 m2, que la normativa autonòmica considera com a  "gran superfície comercial", tot justificant així la transformació dels usos industrials tradicionals a la zona, tal com recull la Resolució d'Alcaldia: 

"En la actualidad el Suelo Industrial C se encuentra en una zona de marcado carácter comercial debido a la proximidad del "Centro Comercial Bonaire". Este centro es un gran atractivo comercial para la zona que está favoreciendo la aparición de comercios en la Zona UNO del Suelo Industrial A de Quart de poblet. La demanda de suelo en esta zona está centrada en usos terciarios, superficies comerciales y recreativas principalmente resultando los usos de aplicación en la Zona "Industrial C" poco apropiados y demasiado limitados para la realidad del mercado"

Nosaltres votàrem en contra de l'al·legació perquè estem en contra de donar aire a les grans superfícies i acceptar la requalificació d'un sector industrial en sector terciari i comercial era fer-ho. És més, aprofitàrem l'ocasió per cridar l'atenció de com es fan les coses en aquest país. Fixem-nos: se'ns demana que aprovem una al·legació per a una modificació parcial del Pla General d'Ordenació Urbana de Quart que permeta l'activitat comercial en sòl industrial. I es fa, tot sabent que l'esmentada activitat comercial -una gran superfície, car sobrepassa els 2500 m2- està en marxa des de fa mesos. Per tant, caldrà plantejar-se si eixa activitat comercial s'està desenvolupant amb tots els permisos i llicències -municipals i autonòmiques- preceptius, i si les autoritats locals que ho permeten han actuat adequadament.

A més, els tècnics informaren que uns altres establiments comercials de Quart, pròxims a Media Markt, havien sol·licitat també l'obertura d'un vial directe des de la redona referida als seus aparcaments. O siga, que, una vegada encetat el meló, tots volien el seu tros.

Siga com siga, l'acumulació d'oferta comercial, en les condicions d'infrastructura que tenim, preveu una afluència massiva de vehicles i, per tant, un col·lapse progressiu creixent: embossos, cues, retencions, contaminació ambiental i acústica, etc., com les que, des de fa anys, es produeix en el carril d'accés des de la A3 al pont que travessa l'autovia i aboca a la redona de què parlem, De retruc, eixes retencions permanents estan obligant a les autoritats a plantejar la construcció d'una altra redona a l'inici de l'ascens al pont -per on hom es pot desviar paral·lel al camp d'aviació i per on s'accedix a la part posterior del polígon de Venta de l'Aire- per facilitar la fluïdesa de la circulació.  

Per tot això i en defensa del comerç tradicional votàrem en contra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada