Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 2 de juny del 2013

PLE DE MAIG (I)

Aquest ple de maig comptava amb dotze punts (incloent-hi quatre punts, diguem-ne, tècnics; quatre mocions -1 del PP i 3 del PSOE-; un d'informació sobre les resolucions d'alcaldia; un d'informació sobre les sentències recaigudes; i un corresponent a precs i preguntes).

Per ordre, després d'aprovada l'acta de la sessió anterior, el segon punt del plenari era l'aprovació del conveni urbanístic per a la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana en l'àmbit de la factoria de Danone S.A.

Aquest punt, que fou votat a favor per unanimitat, representava una modificació en la consideració del sòl dins la parcel:la ocupada per la factoria Danone al Pla de Quart, que permetia l'ampliació de l'empresa amb una reorganització de l'espai disponible. Aquest canvi parcial anava aparellat, a més, amb una compensació econòmica per a l'Ajuntament, tot i que, en principi, sembla que l'empresa no estava obligada a fer-la (més de 120.000 euros).

El punt tercer tractava sobre l'aprovació definitiva de l'Ordenança Municipal de Venda no Sedentària. Nosaltres ens abstinguérem perquè, tot i reconéixer l'esforç dels tècnics a millorar i a actualitzar l'ordenança anterior, el fet de contemplar la possibilitat de realitzar mercat el dissabte -i al mateix emplaçament- era contrari a l'opinió d'ACODA (l'associació de comerciants d'Aldaia) i, a més, castigaria dues vegades la mateixa barriada (ocupació d'espais, problemes d'aparcament, sorolls, brutícia, etc.).

En el sentit descrit, recordàrem que la nostra proposta era la de, posats a fer un dia de mercat més, que fóra els diumenges a Corts valencianes, com en altres municipis. A més, així es repartiria la càrrega de la celebració del mercat entre diversos punts de la població; es facilitaria l'accés als seus serveis a persones que durant la setmana no hi poden anar; i, finalment, permetria una major vertebració del municipi, car la barriada proposada, per estar a l'altre costat de la via del tren, sembla que està apartada permanentment dels actes i esdeveniments locals.

Per acabar, celebràrem que s'atengueren les al·legacions presentades per alguns veïns i veïnes (més de cinquanta) contra la desaparició de la 'falta' ('el fallo') -tal com es contemplava en una primera redacció-, que consisteix a sortejar, abans de l'inici del mercat de dimecres, els 'puestos' que, tot i estar assignats a venedors fixos (207, en total), estiguen lliures eixe dia. D'aquesta forma, i atenent a la situació de crisi generalitzada, mantenint la 'falta' es donava una oportunitat laboral a persones que, si més no per un dia, podien traure's un jornal.

A més a més, l'Ajuntament es reserva en la nova Ordenança l'assignació d'un 10% de les parades no ocupades -com acabem d'explicar- per a persones empadronades a la localitat.

El quart punt: Reconeixement extrajudicial de crèdits 1/2013. Consistïa en el que nosaltres denunciàrem en plens anteriors: que quasi un milió d'euros pendents de pagament havien de consignar-se en el pressupost del 2013 i no s'havia fet. I no es féu per maquillar les xifres,bàsicament;  i, ara, per informes tècnics i, sobretot, perquè Correus havia advertit de la suspensió del servei per impagament de tres factures (6.306,27 euros, en total) si no es pagaven de manera immediata.

Queda clar en l'informe d'Intervenció que els proveïdors tenen dret a cobrar les factures, que l'Ajuntament té l'obligació de pagar i que es prodria demanar responsabilitats a qui corresponguera, ja que s'havien realitzat subministraments per un import superior a l'autoritzat. Concretament, el fet de no observar el protocol de realització de despeses, al qual obligava les Bases de l'anterior pressupost, ha provocat la situació actual. És a dir, descoordinació política entre les àrees, manca de previsió i escàs zel a l'hora d'aplicar els acords aprovats en pressupost i en el Pla d'Ajustament de pagament a proveïdors (que, per exemple, preveia ingressar durant el 2012 uns 140.000 euros en concepte de nous guals per a vehicles i, al remat, no n'ha ingressat cap).

Així, 988.000 euros que haurem de restar del pressupost per al 2013. Exactament com nosaltres déiem i l'equip de Govern del PP es negava a reconéixer.

Punt cinquè: Nomenament del Jutge de Pau substitut. (aquesta és de traca i banda). Els la contarem en uns dies.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada