Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 15 d’agost del 2011

ACLARIMENTS SOBRE LA CONTROVERTIDA OPOSICIÓ A L'AJUNTAMENT D'ALDAIA

Atés que darrerament isqué en premsa -passat divendres dia 12- una notícia referida a la suspensió cautelar, ja fa quasi un mes -rabiosa actulitat periodística, com veieu-, de l'oposició per a proveir 5 llocs de treball d'Auxiliars Administratius a l'Ajuntament d'Aldaia, farem alguns aclariments que creiem que són importants per a informació general -i, sobretot, davant la desinformació que està arribant a l'opinió pública.

Primer: la susdita oposició -que coincideix en la seua primera prova amb la jornada de reflexió- havia d'haver estat feta ja feia temps, car, tal com contempla la llei, el Consistori està obligat a presentar a oferta pública dels llocs de treball que estan ocupats interinament durant un temps determinat. En altres paraules, les places laborals no poden estar ocupades indefinidament per interins. Per tant, l'oposició esmentada s'havia d'haver fet amb molta més antelació. Responsables: l'equip de govern que no les convoca i l'oposició que ho consentix.

Segona: El conjunt d'aspirants a les places convocades no són responsables de les dates que determina la convocatòria -i que ha d'acomplir els terminis legals establerts per a al·legacions i recursos-. En altres paraules, els participants en el procés són víctimes, no responsables de la situació.

Tercera: el PP, a través d'una de les actuals regidores, presentà la vespra de la primera prova (divendres de vesprada) un recurs a la convocatòria, que el diari Levante, seguint fonts municipals, justifica per entendre que hi havia voluntat electoralista a un dia de les votacions municipals i autonòmiques. No obstant aquesta interpretació, el recurs realment es basa en dos arguments ben distints. El primer, apel·lant a la no reserva de places per a discapacitats. I el segon, fent referència a la no existència de reserva pressupostària per a les places oferides.

En el primer cas, el Tribunal de l'oposició a correcuita per no paralitzar el procés -i format per 5 lletrades, totes treballadores de l'Ajuntament- deneguen la pertinença de la reclamació, perquè la dita reserva de places s'ha de fer en l'oferta general -i es féu, segons consta: octubre 2010-. Quant a la segona argumentació, aquesta no se sosté perquè es tracta de cobrir places que ja estan contemplades en els pressupostos, atés que són vacants ja ocupades per personal interí.

En conseqüència, i donada l'escassa base legal del recurs, es pot deduir que la voluntat electoralista no era tant la de la prova com la de la reclamació que el PP féu a última hora amb clara voluntat entorpidora.

Els pròxims dies continuarem amb el relat dels fets. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada