Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 8 d’agost del 2011

EMTRE: EL NOSTRE TXAPAPOTE PARTICULAR

A pesar de la canícula -en particular dels ponents estiuencs, que ens aplanen el cos i l'esperit, però no la voluntat- el nostre compromís polític de treballar pel poble resta ben intacte. I així, mentre suàvem la pega i la ponentada ens soflamava la pell, llegim que l'EMTRE (Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus, governada i presidida des de fa més de 12 anys pel PP) anuncia uns increments en les taxes de la seua gestió -incloses en els rebuts de l'aigua- que en alguns casos poden arribar quasi a triplicar les tarifes actuals.

Fins ací, tot bé -és una forma de parlar- perquè s'acompleix la màxima estratègica política -elemental- d'aprovar qüestions controvertides a primeries de vancances, perquè el personal se n'oblida ben aviat, aqueferat com està en altres menesters més mundans com posar-se crema solar, col·locar la sogra en ca la germana o que ningú note per la teua indumentària que se t'ha acabat l'atur-.

El problema és que l'han feta ben grossa, atés que, per molta pressa i discreció que hagen volgut imprimir a la carrera de l'aprovació de la barbaritat que perpetraran en les butxaques dels més de milió i mig d'afectats, l'envergadura del despropòsit farà que aquest perdure en la memòria col·lectiva -si més no en la nostra-, fins a setembre a pesar de les meravelloses nits d'estiu a la fresca que inviten a l'oblit.

I l'alcalde de Paterna fa palesa la seua postura -coherent amb les seues promeses electorals-, tot votant en contra de la proposta del PP i, per tant, passa a ser -brillantment- un cadàver polític dins el seu partit, obedients tots els seus representants no vulgueu saber com. I en aquest sentit, els nostres representants d'Aldaia hauran de carregar bateries i paciència per explicar a la població el seu vot favorable a la pujada bàrbara de tarifes. Ja tenen faena, ja.

Almenys, per salvar un poc la cara, el que haurien d'haver fet és presionar perquè dimitira algú -no sé, per allò de les responsabilitats polítiques dels gestors-, però, ni això (encara són a temps).

Ara només resta rascar-se la butxaca -i ací, vés per on, la culpa no és del PSOE, car la Generalitat del PP deu més de 22 milions a l'EMTRE- i començar a explicar -els qui hi votaren favorablement, clar- per què els qui ens han dut a la ruïna econòmica en aquesta entitat metropolitana seran precisament els qui ens n'hauran de traure. Amb eixos antecedents, en l'empresa privada, gestors com Ramon Isidro i tutti quanti tindrien les hores comptades -ells que parlen tant de la gestió, de balanços i de beneficis empresarials!

Xe, que dimitisca algú. Així, almenys tindrem el que resta d'estiu en pau -a la fresca, amb la sogra emprenyada i amb l'esquena pelada -com toca.

Un altre dia els comptem com la gestió de residus és el nou Manà per a alguns (Fervasa -Aldaia/Quart-, i la Vega Baixa, amb Brugal alcapdavant, en podrien impartir màsters i tot) i un autèntic txapapote econòmic -brut i pudent- per als País Valencià. Però, això ho deixem per a quan no faça tanta calor.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada