Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 30 de novembre del 2012

CRÒNICA DEL PLE DE NOVEMBRE

per Carles Andrés, regidor.

Ja està. 

Aquesta és la crònica del Plenari de l'Ajuntament d'Aldaia corresponent al mes de novembre.

I no és broma; de forment, ni un gra. Paràlisi municipal absoluta. Ni una idea, ni un projecte, ni una sola il·lusió que traslladar a la ciutadania. En deu minuts podíem haver acabat. Miren, a vore si dic mentida, els punts: 

1, Aprovació de l'acta.
2. Adhesió a l'acord de col·laboració entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el sector de Telecomunicacions per al desplegament de les infrastructures de xarxes de radiocomunicació. (punt retirat per l'equip de Govern perquè l'ordenança model que proposava la Federació Espanyola de Municipis i Províncies no s'ajustava als canvis normatius més recents).
3. Transferència de crèdit 11/2012:

Es retiren les partides pressupostàries de: Reparació, manteniment i conservacions de jardins(4.000), Manteniment i instal·lacions de Serveix Socials (3000), Despeses de la Unitat Violència de gènere (5.000), Programa Integració Immigració (4.000), Complement Ajudes d'Emergència (34.000), entre altres, fins a una quantitat total de 128.500 euros.

I es passen a altres partides: Subministrament Energia Elèctrica (77.000), Treball tècnics en el poliesportiu i la piscina coberta (34.5000) i Primes d'Assegurances (17.000), per un total de 128.500 euros.

Com veiem, a Aldaia no hi ha necessitat d'una política d'asssitència social (partida pressupostària, inicialment, amb 180.000 euros), atés que se n'han desviat quasi 100.000 euros -per moblar la Llotgeta (50.000 euros) i pels conceptes més amunt exposats (deu ser que Iberdrola està molt més necessitada que desenes i desenes de famílies d'Aldaia que estan al límit de la pobresa i la marginalitat).

A aquesta crítica el portaveu del PP -en la línia del "tú más"revelà- que el PSOE en cursos anteriors havia pressupostat quantitats molt elevades per a Serveis Socials (20.000 euros, per exemple) i, en canvi, la despesa en molts casos havia estat ridícula (167 euros, en el cas anterior). O siga, malgrat no qüestionar les bones intencions de tothom, els fets demostren que ni els uns ni els altres han sabut gestionar correctament el pressupost de Benestar Social en molts exercicis passats. I, per a més inri, tots dos presenten una moció contra la violència de gènere: una cosa és la teoria i una altra de ben diferent és la pràctica. El millor és predicar amb l'exemple, creiem.

Del punt 4 al 10 són mocions tipus -d'aquelles que els partits polítics fan córrer entre els seus càrrecs electes perquè els presenten als municipis tot i que, molts viatges, la corporació municipal no té competències ni atribucions directes sobre els temes tractats. I, si, a més, afegim que el PP local en el govern municipal no ha estat fins ara per la labor d'arribar a consensos, el resultat és sovint un guirigai ideològic amb traça de Sálvame i desqualificacions a tort i a dret -i, una vegada desembossats, tots contents.

11. Despatx extraordinari. No-res.
11.1. Ratificació del Conveni sobre prestacions econòmiques en cas d'incapacitat del personal de l'Ajuntament.(Ací celebràrem que, per primera vegada, l'Equip de Govern i els sindicats dels treballadors i treballadores municipals arribaren a un acord -estàvem reclamant reiteradament un canvi d'actitud per part dels regidors governants respecte de la plantilla que gestionen, després de multitud de desencontres i desqualificacions públiques).

I, tot seguit, passàrem als precs i a les preguntes.

(continuarà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada