Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 11 de març del 2013

PLE DE FEBRER (IV)

Hem insistit en la idea que la pretesa austeritat de la qual ha fet gala l'alcaldessa, en realitat, no és tal. I això és evident si tenim en compte que, com hem assenyalat en altres articles, les factures impagades que no comptaven amb partida pressupostària pugen a 1 milió d'euros. I això que, sense buscar-ho, les arques municipals, a més, es trobaren de colp amb 362.068,00 euros d'estalvi' no previst per la negativa del govern central de permetre als ajuntaments abonar la paga extraordinària de Nadal als seus funcionaris (i que ara els tribunals estan resolent contra l'administració; per cert, com nosaltres denunciàrem). Foren, per tant, uns diners que l'Ajuntament es trobà sense esparar-los (i que, probablement, haurem de tornar als seus legítims destinataris; els funcionaris municipals -i que, mira per on, no estan prevists en la partida d'indemnitzacions per al 2013).

D'austeritat, res de res. Per exemple, la societat mixta Aldaia Pròxima (participada en un 51% per l'Ajuntament d'Aldaia), gestora de l'escoleta 'La llavoreta' i, des de setembre de 2012, de la Piscina coberta, dedicarà 29.000 euros per a despeses del Consell d'Administració, és a dir, per a pagar probablement dietes d'assistència dels consellers i del secretari (destituït de mala manera l'anterior, aprofitant una llicència per malaltia, ara és secretari el funcionari que accidentalment és a hores d'ara el tresorer municipal i, abans, fou l'Oficial Major, a banda de cap d'Urbanisme). I tot açò quan fins ara no cobraven ni un euro -ni consellers ni gerent ni secretari.

Miren, per a la gerència i la coordinació, Aldaia Pròxima ha pressupostat 94.975,26 euros. És a dir, que ara el gerent cobrarà -quan abans, com hem dit, no cobrava- i no ens han sabut dir quants treballadors s'inclouen en aquesta assignació pressupostària.(la resposta rebuda al ple la donà, per aproximació i apel·lant al sentit comú, el regidor d'esports, que, vés per on, no és conseller de l'esmentada empresa. La resta, els qui sí que ho són, i, molt especialment, la senyora alcaldessa, no sabé què contestar).

I no acaba ací la cosa. Quan Aldaia Pròxima es presentà al concurs per gestionar la piscina coberta amb una oferta de prop de 300.000,00 euros (enfront dels 600.000,00 euros d'anteriors exercicis, i que l'anterior empresa -CAPS- rebaixà substancialment en la seua oferta final). I ja advertírem -coincidint amb el recurs de CAPS per considerar 'temerària' l'oferta guanyadora- que podia ser per la l'Ajuntament un disbarat econòmic perquè la gestió dels serveis que s'oferien a la piscina coberta, tot i que podien abaratir-se, era impossible seguir donant-los (inclús més, asseguraven), de la mateixa qualitat i a meitat de preu. (els miracles, a Lourdes -pensàvem). I ja vaticinàrem al setembre del 2012 que resultava una operació del tot perillosa i innecessària. I així ho corrobora l'informe -no signat per ningú- que l'empresa ens fa arribar -encara que no la liquidació econòmica del 2012, tot i haver estat sol·licitada de manera insistent per la intervenció municipal:

"La experiencia de Aldaia Próxima, tras prestar el servicio durante el último trimestre del ejercicio, y como consecuencia de diversas peticiones de la Corporación, ha puesto de manifiesto que resultando imposible ajustar los costes del servicio a los ingresos previstos en el contrato, siempre que se pretenda prestar los servicios deportivos con los estándares de calidad que consideramos necesarios para los ciudadanos de Aldaia. Por consiguiente se presentan los siguientes estados de previsión para el ejercicio 2013 en donde se refleja el déficit que provocará el mantenimiento de la prestación de servicios" (159.903,09 euros; més els 51.000,00 euros que sol·licità extres per a desembre de 2012 a l'Ajuntament per contractació de personal especialitzat per a l'inici dels cursos).(el subratllat és nostre) 

*Per cert, la senyora alcaldessa, multà l'empresa CAPS amb 1.000 euros per presentar un recurs per l'oferta temerària d'Aldaia Pròxima (que, molt probablement, estava més que justificat). El motiu de la sanció: dificultar amb el recurs l'inici dels cursos prevists a la piscina.

La situació d'Aldaia pròxima no acaba ací. Parlant de l'escoleta "La llavoreta" diu l'informe -que no signa ningú-:

"La previsión de gastos financieros se presupuesta considerando la posibilidad de tener que solicitar una póliza de crédito ante el hipotético retraso en el cobro de los bonos de la Consellería de Educación más allá del mes de Diciembre de 2013, cuyo importe estamos anticipando a todo el alumnado desde el primer día del curso escolar, descontándolo cada mes del recibo" (el subratllat és nostre)

La solució que proposa el document -gens sorprenent, d'altra banda-: la privatització de més serveis:

"(...) los hechos han ido demostrando la capacidad de gestión de la sociedad, permitiendo que en aquellas áreas en las que se ha tenido autonomía de gestión, además de conseguir todos los objetivos señalados, se hayan alcanzado rentabilizando el servicio.

 A nuestro entender, el Ayuntamiento de Aldaia debe plantearse un estudio en profundidad de la forma de gestión de algunos servicios, y proceder a aprobar una Memoria de Municipalización de los servicios socio-culturales (relativos a instalaciones deportivas y modernización)."

Al nostre entendre, assumir la gestió de la piscina coberta ha estat un acte temerari i irreflexiu, que pot comportar importants pèrdues econòmiques a la nostra tresoreria. Siga com siga, fiscalitzarem els comptes, tot que no estiguem al Consell d'Administració i l'alcaldessa no es digne informar-nos poc ni gens del que passa en l'empresa mixta Aldaia Pròxima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada