Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 5 de maig del 2013

PLE D'ABRIL (I)

El ple del passat dia 30 d'abril tenia 16 punts (més, per despatx extraordinari, una moció del PP, el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i CARITAS per al repartiment d'aliments com a pas previ a la creació d'un futur economat social, i tres mocions que presentà el PSOE  i que, finalment, no es debateren perquè el PP votà en contra de la seua urgència).

En total, un ple sense projectes de pes, per part de l'equip de govern, i farcit de contingut polític de curt recorregut -9 mocions presentades i 3 ajornades. 

Ordre del dia

1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior: abstenció.

2. Resolucions:

Ací plantejàrem les qüestions següents:

Res. núm. 520/2013. En aquesta Resolució s'aproven les bases per a la selecció i la contractació per un any d'un Tècnic Cultural o de Turisme per al programa "Llotgeta: Servici de Turisme i Museu del Palmito".

Aquesta contractació ve obligada pel projecte presentat per l'Ajuntament d'Aldaia a primeries del 2011, dins la convocatòria d'ajudes RURALTER de desembre de 2010 de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Així, abans del 15 de juny de 2013, en aplicació de les condicions marcades pel projecte presentat pel nostre Ajuntament, s'havia de contractar un tècnic de Cultura Local i/o Turisme amb els requisits següents: 

-Sexe: ser dona.
-Formació: tècnica en cultura local i/o turisme
-Edat: menor de 41 anys referits a la data de la subvenció
-Discapacitat: tenir la condició de minusvalidesa.

És a dir, una tècnica en cultura local (?) o turisme, dona, menor de 41 anys i discapacitada. Amb eixe perfil, abans de redactar aquesta resolució, segons ens informen fonts municipals, només hi havia al SERVEF 1 sola persona d'Aldaia.

Com que l'actual equip de govern del PP no volia perdre aquesta subvenció -i que ja havia forçat una important inversió municipal en la Llotgeta amb recursos propis- es decideix convocar el procés selectiu -després de consultes a la Conselleria sobre la legalitat dels requisits referits més amunt: dona, menor de 41 anys i amb una discapacitat.

Rebut el vistiplau de la Conselleria -que nosaltres posem en dubte perquè pensem que, a totes llums, és clarament discriminatori, injust i, probablement, anticonstitucional-, es reformula el requisit formatiu, tot deixant-lo en "titulat amb formació professional tècnic de nivell superior en Turisme o titulació equivalent". Amb eixe nou perfil es presenten 9 aspirants, dels qual 3 són excloses per no posseir la titulació rerquerida

Quant al sistema de selecció, és el de concurs-oposició.

L'oposició (60% de la nota final) consistirà en 1 sol examen (40 %) "la realització d'una memòria al voltant de la missió, objectius, funcions i característiques d'un centre de turisme local com la de l'objectiu de la subvenció"

Després, el Tribunal "podrà" entrevistar l'aspirant per constrastar els execicis pràctics i l'experiència professional i la puntuació d'aquesta prova "no podrà superar el 20% del total de la puntuació de l'exercici"

El concurs (40% de la nota final):

- Menor de 41 anys (fins a 10 punts)
-Dona: 20 punts
-Minusvalidesa: fins a 10 punts, segons grau de discapacitat.

En comentar el que, al nostre paréixer, era una barbaritat administrativa, el PP es defensà dient que la subvenció -i els requisits polèmics que s'hi contemplaven- se l'havia trobada en entrar a l'Ajuntament i que no la podia deixar passar perquè era una quantitat econòmica important (prop de 100.000 euros). I,una vegada reconegut que hi havia relacions familiars entre una de les aspirants i el portaveu del PP, es creuaren acusacions mútues entre membres del PP i del PSOE. 

Nosaltres diguérem que la faena de l'oposició (en aquell moment -primeries de 2011- el PP) és fiscalitzar l'acció de govern a fi de garantir la transparència i la legalitat de les seues accions. El PP ens contestà que aquella subvenció s'aprovà sense que ells tingueren ocasió de conéixer-la i impugnar-la. De nou, creuament de retrets entre PP i PSOE. (sense comentaris per la nostra part) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada